Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Drie op de vier Belgen willen vakantiedagen opsparen voor later

Bijna drie vierde van de Belgen (73 procent) wil vakantiedagen of overuren opsparen om op een later moment in hun loopbaan te gebruiken. Meestal zouden ze die inzetten om sneller met pensioen te kunnen gaan. Dat blijkt uit een rondvraag van hr-dienstverlener Acerta bij 2.000 werkende Belgen.

6 reacties

 • dirk govaerts

  2 jaar geleden
  Die dagen gewoon laten opnemen elk jaar en anders uitbetalen . ook bij de staat !
 • robrecht Peeters

  2 jaar geleden
  zoals de ambtenaren, onderwijzend personeel hun jaarlijks automatisch ' toegekende' en opgespaarde 'ziektedagen' waardoor ze jaren vroeger met pensioen kunnen betaald tegen hun hoogste wedde zodat hun reeds rijkelijk pensioen er niet onder lijdt,
 • Peter Van Weereld

  2 jaar geleden
  Beter iedereen 8-10 weken vakantie geven! Betere spreiding en iedereen relaxter!
 • Frans Peeters

  2 jaar geleden
  Ben 71 zoveel dagen heb ik ook weer niet om te verdelen
 • Bart Maris

  2 jaar geleden
  Dit zegt genoeg! Er moet dringend iets gedaan worden aan al de gelijkgestelde dagen. Iemand die vandaag met pensioen gaat heeft gemiddeld nog ongeveer 32 jaar effectief gewerkt (maar op papier en volledige carrière). Bij de overheid is het verschil veel groter dan in de privé. Allemaal dagen, jaren op kosten van een ander. Voor sommigen is het gedeelte effectief gewerkt (loon) onderhand kleiner dan het andere gedeelte.
 1. “Rijd met gesloten ramen en draag geen juwelen”: VS komt met opmerkelijk advies voor toeristen die naar België trekken
  16

  “Rijd met gesloten ramen en draag geen juwelen”: VS komt met opmerke­lijk advies voor toeristen die naar België trekken

  “Brussel is een hellegat”: de voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft ons land meermaals een onveilige plek genoemd, maar ook de huidige Amerikaanse autoriteiten hebben hun twijfels. Buitenlandse Zaken raadt burgers al langer aan om waakzaam te zijn als ze België bezoeken, wat normaal is, maar enkele andere aanbevelingen doen toch de wenkbrauwen fronsen.