1. Uitblinker Vangelis Pavlidis en 'afvallige' Dani de Wit loodsen AZ naar ruime winst op Almere

  Uitblinker Vangelis Pavlidis en 'afvallige' Dani de Wit loodsen AZ naar ruime winst op Almere

  Mede door een succesvolle invalbeurt van ‘afvallige’ Dani de Wit en een uitblinkende Vangelis Pavlidis blijft AZ in het spoor van Feyenoord en FC Twente. Maar de club moest daarvoor tegen Almere City diep gaan. De 4-1 eindstand werd pas diep in de tweede helft bereikt. De Wit verloor onlangs zijn basisplaats tot onvrede van een deel van het publiek, maar bekroonde een invalbeurt zaterdagavond met de winnende treffer.
  Alkmaar, Almere
 1. Enorme flater achtervolgingsploeg met vergeten transponders: ‘Je moet een oppas naast Joy Beune zetten’

  Enorme flater achtervol­gings­ploeg met vergeten transpon­ders: ‘Je moet een oppas naast Joy Beune zetten’

  De Japanse schaatssters hebben de ploegenachtervolging gewonnen bij de wereldbeker in het Poolse Tomaszów Mazowiecki. Dat was echter niet het grote verhaal. Irene Schouten, Marijke Groenewoud en Joy Beune waren sneller maar werden gediskwalificeerd, omdat laatstgenoemde haar transponders op het middenterrein was vergeten. Zo stond het Nederlandse ‘dreamteam’ niet voor het eerst met lege handen na een grote flater.
 2. De toeslagenaffaire bepaalt nog steeds het leven van
Sayenne: ‘Ik geloof niet dat het einde in zicht is’
  PREMIUM

  De toeslagen­af­fai­re bepaalt nog steeds het leven van Sayenne: ‘Ik geloof niet dat het einde in zicht is’

  Opeens staan er twee agenten voor de deur van Sayenne, vanwege een boete van slechts 78 euro uit 2016. Ze wordt in een busje gestopt en naar een pinautomaat gereden. Het was dat óf twee dagen zitten. Voor de moeder, die slachtoffer werd van de toeslagenaffaire, haalt het bezoek onverwerkte trauma’s naar boven. Maar het wordt ook de reden voor haar om eindelijk over haar ervaring te praten: ‘Ik ben aan het overleven’.
  Rotterdam